Om niet altijd over eten te memmen beginnen we nu eens met het diner van gisteravond, mooi voorbeeld om de restaurants en onze eetbelevenissen tot op heden te beschrijven.
Restaurant noemt “Nostalgie” en is ook dusdanig ingericht. Onderborden worden gevormd door Vinyl langspeelplaten en het restaurant wordt gedecoreerd door allerlei oude damesjurken, schoenen, hoeden en verder gebruiksvoorwerpen uit lang vervlogen tijden. Heel gezellig zitten.
We eten als voorgerecht; Luc een Ostrich Carpaccio met Blue cheese en Maddy dezelfde Carpaccio met rode bieten. Als Hoofdgerecht Luc een Filet van Ostrich en Maddy een Bobotie (Typisch Zuid-Afrikaans gerecht) beiden met aangepaste verse groenten en naar wens rice, potatoes of chips.
Nagerecht beiden een Malva (Zuidafrikaanse lekkernij, soort pudding) hier weer op een andere maar weer zeer smakelijke manier gepresenteerd. We sluiten af met een overheerlijke Cappucino, ook de koffie is hier bangelijk. Oh ja, dan nog de wijn. We hebben hier de duurste wijn van de wijnkaart genomen. Weer een waar genot om te consumeren. Na zo’n feestdis volgt meestal de ontnuchtering, betalen. Voor dit Diner zijn we juistgeteld 480 Rand kwijt. Aan de huidige wisselkoers net geen 30 €.

En op de hiervoor beschreven manier hebben we eigenlijk al elke avond een overheerlijk diner gehad. Voor de lekkerbekken een opsomming: Mosselen, Scampi’s, Calamares, Oesters, Kabeljauw, Zalmforel, Struisvogel, Filet, Sirloin, Lam, Hammeke, Ribbekes, Spaghetti met Kip en Chorizo of Zeevruchten, enz. Desserten: onze fameuze Malva, alle mogelijke soorten chocolade in alle variëteiten en, en, en….Dit alles wordt dagelijks doorgespoeld met een Zuid-Afrikaanse wijn met namen gaande van Zonnebloem tot Rothschild.
Feit is dat de Zuid-Afrikaanse keuken dicht aanleunt tegen die van ons en dat de smaken ons zeer bevallen.

Vanmorgen zijn we vertrokken richting Knysna. Een korte rit gezien we gisteren reeds de helft van onze rit van vandaag hebben afgehaspeld. We volgen de hoofdweg tot in George, vrij grote stad, waarna we de oude “7-passes Road” volgen tot Knysna. Deze weg is voor de helft onverhard maar toch heel leuk om te rijden en te sightseeën. Onderweg passeren we de Wijngaard van de wijn die we gisteren gedronken hebben. Gezien deze aan onze standaard beantwoordde stoppen we hier en slagen een paar flessen van deze wijn in. We arriveren dan kort na de middag in onze Guesthouse in Knysna “Paradise Found”.

Onze gastvrouw, een oude Engelse tante, zonder enig gevoel voor humor, heet ons welkom en geeft ons in typische stijve stijl uitleg over de Guesthouse en de mogelijkheden in Knysna. Op ons terras ligt een spuitbus met opschrift “Monkey Spray”. Blijkt gewoon water te zijn. Zou de apen, geen bavianen, verjagen.

Het is vandaag plaatselijk heel overtrokken en niet meer zo warm. Boven Kynsna is er echter een brede opklaring en zo kunnen we toch ten volle genieten van het uitzicht op de lagune van Knysna. Deze wordt dagelijks, naar verluid, tweemaal ververst door water van de Indische Oceaan.

We verkennen Knysna en rijden naar Brenton on Sea. Een residentieel vakantieoord voor rijke Zuid-Afrikanen met een zeer mooi strand. Na hier wat genoten te hebben van de zeelucht rijden we terug naar onze Engelse tante om ons voor te bereiden op vermoedelijk weer eens een smaakvol diner.