Wakker geworden en voor de eerste maal een confrontatie met Afrikaanse regen. Ons tanteke had het ontbijt voorzien op ons terras. Noodgedwongen moet het terrasmeubilair verhuizen binnen in onze kamer om ons ontbijt te nuttigen. Tamelijk laat ontbeten want tanteke moest naar de kerk en we konden kiezen tussen heel vroeg of tamelijk laat. We hebben dan maar voor dat laatste gekozen.

Ondanks de regen en de met momenten zeer dichte en lage bewolking hebben we toch een leuke dag gehad. ’s Morgen een “Cruise” op de Lagune gemaakt naar de Eastern en Western Heads. Dit is de plaats waar de Oceaan de Lagune van vers water voorziet. De stuurman van onze cruiseboot is tevens gids en hij is een echte grapjas.

Na onze “cruise” de wagen in en over het vasteland naar de Eastern Head. Hier doen we een kleine wandeling naar de viewpoints en in de plaatselijke taverne ontdekken we dat ze hier ook uitstekende cocktails maken. Ondanks de problemen met de Luc zijne rug kunnen we kleine afstanden wandelen tegen ouderlingentempo. Het stappen van de Luc lijkt een beetje op een mankende Pinguïn.

Terug de wagen in en we rijden nu naar Buffalo bay. Dit zou een zeer mooie Surfersbaai zijn. Weer niet gelogen. De baai is inderdaad wondermooi. Zelfs in deze miezerige omstandigheden echt weer genieten van de wonderen der natuur.
Knysna en omgeving is wat betreft natuur een echt pareltje aan de Western Cape. Het is hier onvoorstelbaar groen met ontzettend vele en diverse planten, bomen en bloemen.

Na deze uitstapjes maken we ons op om net zoals gisteren te gaan eten aan het Waterfront in restaurant “Dry Dock”. Wanneer we onzen berg afrijden wordt ons de weg versperd door een wagen die dwars over de rijbaan staat en ogenschijnlijk in panne. Blijkt echter een stomdronken chauffeur te zijn die zijn wagen niet meer gestart krijgt. Enkele Locals nemen zijn sleutels af en bellen de lokale Cops. Na tussenkomst van die Cops kunnen we doorrijden en mag de chauffeur mee naar de jail.

Morgen vertrekken we naar ons eerste nationaal park: ADDO Elephant park.