Tijdens ons diner is het gisteravond beginnen regenen en dit de ganse nacht door. Vanmorgen was het dan wel droog en lijkt het op te klaren, maar we zien in de verte een nieuwe buienzone naderen. Na het ontbijt hebben we er dan ook van.

We besluiten om vandaag toch nog eens een selfgamedrive te doen, nu eens in regenachtige omstandigheden. Eens benieuwd wat we nu kunnen spotten. We vinden het echt wel leuk om zo naar de diverse dieren te zoeken in hun natuurlijke biotoop. Garantie dat je ze ook effectief ziet heb je niet, maar hiervoor kan je dan ook beter naar een dierentuin gaan.

Gezien de regen ligt onze “weg” er glibberig bij. Onnodig te zeggen dat dit voor de nodige stress zorgt bij ons Maddy. Onzen Toyota slibbert desondanks toch veilig en wel naar beneden tot aan het Addo Elephant park.

Tijdens deze gamedrive krijgen we heel wat minder dieren te zien. Hieruit blijkt dat we gisteren echt veel geluk gehad hebben en een relatief groot aantal dieren gespot hebben. Vandaag zien we enkele zebra’s, de blauwe kraanvogel, enkele Kudu’s, een roofvogel, een reuzenschildpad, een Buffalo en één enkele Olifant. Die kwam van achter een bocht onze richting uitgestapt. Enkele foto’s genomen en die Olifant wandelt gewoon statig verder onze richting uit. Raampje dicht en afwachten wat dat reusachtig beest van plan is. Het stapt gewoon op een meter afstand naast onze wagen verder. Indrukwekkend en je bent je wel bewust dat als zo een beest uithaalt er iets aan de hand is.
Oh ja, Maddy’s favorietjes (wrattenzwijnen of wharholes) kwamen ook nog te voorschijn, als het droog werd. Zo’n drive is een echte slalom over de weg. Niet alleen de bochten moet je nemen maar ook goed mikken om tussen de olifantendrollen en andere stronten door te rijden.

We hadden op voorhand een praatje gemaakt met de gids in ons Camp. Je moet in dit park echt geluk hebben om een Leeuw, Zwarte neushoorn of Luipaard te zien. Hij doet omzeggens elke dag gamedrives en het is al 3 weken geleden dat hij nog een Neushoorn gespot heeft. Over Leeuwen en Luipaarden spreekt hij zelfs niet. Er zouden 9 Leeuwen zitten en een strikt geheim aantal neushoorns. Het aantal neushoorns zou geheim gehouden worden omwille van de grote waarde van de hoorn?.
Hij had ons ook verwittigt dat we na de regenval weinig Olifanten zouden zien. Ze hebben dan voldoende water en blijven verscholen in de dikke begroeiing.

We hadden tot nu toe nog niet echt het gevoel gehad in Afrika te zijn. Alles is perfect in orde, de parken en bezienswaardigheden goed geregeld en georganiseerd, goede internetverbindingen, redelijk goede wegen, alles heel net en proper, eigenlijk voelt alles vrij westers aan.
Enkel met de verbindingen voor Visa betalingen liep er tot nu toe al veel mis En in ons Camp is er Internet verbinding, maar ze werkt nooit. Elke dag is er wel een andere reden waarom het niet werkt.

Vanavond nog eens lekker eten in ons Camp en morgen de move naar Coffeebay, waar we denken iets meer het Afrikagevoel te ontdekken.