07:00 uur, geklop en geroep aan de deur, een thermos heet water wordt klaargezet voor onze koffie. Wakker natuurlijk en willens nillens gaan ontbijten. Na een uitgebreid en lekker ontbijt de Toyota in voor een Selfgamedrive.

Naar de ingang van het park. We krijgen hier een zeer duidelijk plan. Ook alle dieren die we kunnen spotten staan vermeld. We laveren door het park en het is meteen duidelijk dat dit een gigantisch groot natuurreservaat is. Er zijn aangelegde asfalt- en gravelwegen. Je mag die met de eigen wagen allemaal gebruiken. Ook de Jeeps, gamedrives, gaan niet van deze paden af.

We maken dan ook gretig gebruik van alle paden en spotten massa’s wratzwijnen (Maddy’s favoriet dier), Kudu’s, een Jakhals, allerlei vogels waaronder een bijzondere roofvogel met een oranje snavel, yellow mongooses, buffalo’s, een meerkat, struisvogels, enz…

En dan zien we de Olifanten, eerst enkele, die totaal onverwacht uit het struikgewas plots voor ons staan. Vervolgens, aan een drinkplaats een hele familie en dan, aan een grote open grassteppe zien we een hele kudde. Tientallen, misschien wel honderd of meer olifanten in alle mogelijke formaten. Op diezelfde steppe zien we ook meerdere Zebra’s. Echt wel, voor ons is dit de eerste maal in een dergelijk “park”, een beklijvende ervaring. Heel mooi.

We rijden een picknickplaats op waar we onze wagen cveilig kunnen verlaten. Daar zien we een Jeep staan van ons Camp. Wij heel verbaasd, want de Gamedrive vanuit ons Camp kon niet doorgaan omdat we maar met 2 waren. Luc gaat eens informeren. Blijkt dat alles hier één pot nat is en Jeeps worden uitgeleend waar ze nodig zijn. Voordeel van de vraag is dat we worden uitgenodigd om mee de Lunch te nemen. We gaan hier uiteraard op in en hebben samen met de, veelal Nederlandse deelnemers aan de Gamedrive een heerlijke Lunch. Onze eerste braai in Zuid-Afrika. We freten deftig mee en na afloop nemen we afscheid van de verbaasde Nederlanders en zonder iets te moeten betalen vervolgen we onze weg.

We ontmoeten nog een hele kudde Zebra’s die statig de rijweg kruisen voor onze Toyota. Weer heel bijzonder om die beesten in de vrije natuur van zo kortbij te zien. Het Addopark is wat ons betreft een voltreffer. Zeker de moeite waard, zowel wat betreft de dieren als het park in zijn geheel.
We verlaten het park langs een andere ingang en moeten een 80 Km rijden voor we terug in ons Kamp zijn.

Daar hebben we, het wordt eentonig, weer een heel gezellig en romantisch avondmaal. Morgen gaan we waarschijnlijk eens een rustdag inleggen. Gewoon zalig nietsdoen op een unieke locatie. Echt genieten van de rust.