Regen, daarmee werd onze zonnige rustnamiddag van gisteren bruusk onderbroken. Niet getreurd want vanmorgen stonden we weer op met een stralende zon. Bovendien was het avondmaal gisteren van beduidend betere kwaliteit als de dag daarvoor.

Vandaag de lange rit naar Durban. We volgen eerst dezelfde weg als voorheen terug richting N2. Zeker geen straf want hier zien we de kleine Xhosa nederzettinkjes en rijden er recht doorheen. In een dorpje stoppen we om te tanken en wat kleinigheden in te slagen voor onderweg. Wij, de enige blanken in het ganse dorp. Echt leuk en de mensen zijn hier zeker niet onvriendelijk. We vervoegen de N2 en in Mthatha verlaten we de N2 om via kleinere, maar geasfalteerde wegen, via Port St Johns en Port Edward terug op de N2 te komen. De weg tussen de beide porten is adembenemend. Ook met de wagen maar…. als je dit kunt doen met de motor…… Je hebt hier enorme zichten, passeert leuke dorpjes met heel wat bedrijvigheid en enorm veel lokale mensen langs de weg. De weg zelf is een langgerekte kakkerwalk met winderige bochten. Alleen haarspeldbochten, die vindt je hier niet.
Wel weer oppassen voor alle mogelijke dieren die langs en op de wegen kamperen. We zien ernorm veel dode; aangereden honden liggen. Die worden duidelijk niet opgeruimd en blijven liggen tot ze volledig opgerot zijn.

Na Port Edwards terug op de N2, nu een gladde autosnelweg tot onze locatie in Durban. In Durban stad is het verkeer iets hectischer als we tot nu gewoon zijn, maar we vinden onze B&B probleemloos. Locatie iets buiten het centrum van Durban.
Ons verblijf is koloniaal opgevat en heeft leuke kamers en meubilering in die stijl.