Logeren bij de Marcel en zijn Afrikahaya. Niet slecht, hij weet in elk geval wat een goed ontbijt is. Het wordt verzorgd door zijn inheemse Zulu meisjes, maar Marcel en Joyce staan er met hun neus bovenop zodat er niets fout loopt.
Het lijkt bovendien een prachtige dag te worden, na de donkere overtrokken dag van gisteren. Onze dag verdelen we in 3 stukken, eerst doen we de Eastern shore, daarna Western shore en vervolgens den boot op, tussen beide shores.

De Eastern shore loopt tot Cape Vidal over een lange asfaltweg met enkele Loops. We spotten in een meertje onze eerste Hippo’s. Ze liggen klaarblijkelijk te slapen en bewegen niet. We rijden maar verder en spotten nog wat Zebra’s, Kudu’s, Vogels en Aapjes. Ook een dode Zebra langs de kant van de weg. Bij nader kijken is zijn keel overgesneden. Heel bizar. Tot aan Cape Vidal waar ons nog eens een prachtig zandstrand wordt voorgeschoteld.

We verhuizen nu naar de Western shore met enkel onverharde wegen en veel minder spotters. Ook Giraffen zouden hier huizen maar buiten enkele Kudu’s en Zebra’s spotten we niets meer. Het is wel een prachtige natuur om te doorkruisen.

We arriveren goed op tijd om onze boottocht te maken en verwachten hier toch wel iets van. De schrik slaat ons om het hart als er een buslading Amerikanen arriveren. Die willen we echt niet bij ons op den boot. Gelukkig hebben zij een andere en grotere boot.
Bij ons vertrek zien we onmiddellijk een mooie zeearend en een Kingfisher. Verder het water op en we zien meerdere familie’s Hippo’s. Echt wel indrukwekkende beesten als je ze zo kort bij ziet. We zien ze met elkaar spelen en zijn echt wel verbaasd over de snelheid die deze logge beesten kunnen maken. Door onze eetgewoontes hier zijn we zelf ongeveer even log als die beestjes, maar hun levendigheid en snelheid geeft ons toch nog wat hoop.

Op zeker ogenblik blijkt de boot met de Amerikanen iets bijzonders gezien te hebben op de oever. Ze zouden een luipaard gespot hebben. Wij zien uiteraard niets. Achteraf eens geïnformeerd bij onze vrienden Amerikanen. 1 of 2 man zou de luipaard gezien hebben en er zou er één een foto hebben. We hebben toch serieuze twijfels

Ondertussen heeft de parkeerwachter onzen Toyota terug proper gekregen en kunnen we met nen propere Corolla gaan dineren. Deze maal gekozen voor den “Braza”, aangeraden door Marcel en den bijbel. Goede keuze, veel beter als den Alfredo.

Morgen de Move naar Swaziland.