Het beloofd een broeierige dag te worden want onze koperen ploert geeft deze morgen echt van katoen. De Marcel wuift ons uit en wijle richting Swaziland. We nemen niet de gebruikelijke weg via de N2 maar een omweg via kleinere wegen en zo door het Hluhluwepark via een corridor. Dit park zou één van de mooiste, met een grote diversiteit aan dieren, zijn, maar tijdsgebrek verhindert ons dit te bezoeken. We zijn er in elk geval dwars doorgereden en qua natuur en landschap lijkt het zeker een aanrader.

Via mooie landschappen, weeral heel groen, naderen we de grens met Swaziland. De temperatuur is ondertussen opgeklommen tot een slordige 35°. We houden het vol dank zij de airco van onzen Toyota maar besluiten toch even te stoppen in een Game Lodge voor een verfrissing. Leuke stop. De lodge heeft een prima versnapering, eten en drinken. Vanop het terras van de lodge een weergaloos uitzicht over het Pongola Game Resere.

Na een paar kilometers bereiken we de grens met Swaziland. Wat formaliteiten en 50 Rand later rijden we Swaziland binnen. Op het eerste zicht weinig verschil met Zuid-Afrika. Eerst lange rechte wegen met heel weinig verkeer. Daarna wordt de weg iets slechter en het verkeer drukker. Langs deze weg zijn blijkbaar ook heel veel scholen en wij passeren juist na schooltijd. Heel veel schoolkinderen langs de kant van de weg. Ze lopen soms met 4-5 naast elkaar, wat soms toch wel gevaarlijke situaties geeft.

We naderen onze bestemming, de Mandalela’s B&B, in het centrum van Swaziland, kort bij de hoofdstad. Het verkeer wordt hier drukker en hier is de discipline heel wat minder dan we tot nu gewoon waren in Zuid-Afrika. Nog geen Aziatisch toestanden, maar toch.

We vinden zoals gewoonlijk, dankzij onzen straffe GPS, onze logies onmiddellijk. Onze kamer lijkt van buitenaf op het peperkoeken huizeke. Op sommige andere plaatsen van het grote complex zou je denken dat Gaudi heeft meegewerkt. Iets speciaals.

We hebben hier in elke geval weeral een festijn als diner en kruipen in onze hete kamer, die niet is uitgerust met een airco, enkel een blazer. Dat wordt zweten.

Morgen naar het Krugerpark.