Aan de rand van het wereldvermaarde Krugerpark, maar vandaag geen beestjes. Hier vlakbij is namelijk ook de Blyde Canyon. Dit zou de derde grootste Canyon ter wereld zijn en de route erheen en erlangs noemen ze hier de Panoramaroute. Voldoende reden om het Krugerpark eens een dag links te laten liggen. Bovendien heeft Graskop de bistro “Harry’s Pancakes”, gekend tot in Gansbaai, want aangeraden door ons Alet.

Ontbijt netjes klaargemaakt door de crew van onze lodge en de voorlaatste keer onzen trouwe Toyota in. Eerst naar Graskop. Bijna in Graskop, op een dalende baan, achter een bocht, mijn vrienden, The Police. Stoppen, “You drive 77. It’s 60 here, sir” . Bord van 60?, totaal niet gezien. De dienstdoende agent is heel vriendelijk en na wat over een weer gelul en 100 rand kunnen we vertrekken zonder “Fine”.

Graskop, even stoppen en onze Pancake eten bij den Harry. Het is inderdaad lekker, maar we kregen eigenlijk niet de pancake die we gevraagd hadden. Graskop lijkt wel een mekka voor motorrijders. Er staan hier een aantal, allemaal splinternieuwe machientjes. Eventjes slikken.

Verder de Panoramaroute op en de plaatsen waar we nu stoppen zijn magistraal mooi. De foto’s kunnen iets verduidelijken, maar geven bijlange de werkelijkheid niet weer. Gods Window, Bourke’s Potholes, The Three Roundavels, enz…. allemaal uitzichtpunten met grandioze zichten. Zeker een aanrader om te doen.

Tijd om terug te keren naar onze Lodge. Wanneer we op ons terras nog even nagenieten van onze dag, met het gebruikelijke glasje wijn, zien we voor onze neus een nieuwe buur. Een Hippo die, een beetje nieuwsgierig ons, zit aan te staren.

Morgen vroeg dag, The Early Morning Game drive. We zijn benieuwd of we de ontbrekende leeuw en luipaard zullen spotten.